Bine ati venit!

Comuna Țifești este situată în zona de contact a Subcarpaților Vrancei cu Câmpia Râmnicului, pe malul stâng al râului Putna și pe malul drept al râului Șușița, la 6 km față de orașul Panciu.

Comuna Ţifeşti este situată la 22 grade latitudine nordică şi 46 grade longitudine estică, pe un platou de formă trapezoidală ce coboară de pe dealul Scorţeştilor (Ireşti) şi până la şoseaua naţională, în dreptul satului Bizigheşti.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Tifesti avea în compunere satele Oleșești, Sârbi și Țifești, cu 1921 de locuitori.

Pe teritoriul actual al comunei mai funcționau comuna Clipicești și comuna Bătinești.

- Comuna Clipicești era formată din satele Clipicești, Vităneștii de Jos și Vităneștii de Sus și avea 864 de locuitori.

- Comuna Bătinești, cu satele Bătinești, Igești și Pătrășcani, avea 855 de locuitori.

Anuarul Socec din 1925 consemnează comunele în același județ —comuna Țifești avea în satele Oleșești, Sârbi, Țifești și Tufele 2131 de locuitori.[10] Comuna Clipicești avea 845 de locuitori în satele Clipicești și Vitănești,  iar comuna Bătinești avea în aceleași trei sate menționate mai sus 1082 de locuitori.[12]

La reorganizarea administrativă din 1968, comunele Clipicesti si Batinesti au fost  comasate într-o singură comună — Țifești. Tot atunci, satul Tufele a fost desființat și integrat în satul Țifești.